Geslaagde ambtelijke startbijeenkomst woonzorgvisie

Op 4 december organiseerde de provincie de ambtelijke startbijeenkomst woonzorgvisie waar veel belangstelling voor was. Na het welkomstwoord door gedeputeerde Rob van Muilekom werd iedereen onderworpen aan een korte kennisquiz, gevolgd door een aantal presentaties. Daarna was het tijd om met elkaar aan de slag te gaan met de volgende vragen:



Wat is de gewenste regio-indeling om met elkaar aan de slag te gaan?

Hieruit kwam het beeld naar voren dat de meeste regio’s het goed vinden om in de huidige woondealregio’s verder te werken. Foodvalley gaf hierbij aan wel graag één aanspreekpunt te krijgen bij de twee provincies waar zij onder vallen.                                                                                                                           

Welke rol en type ondersteuning verwachten gemeenten van de provincie?

Wat betreft de rol van de provincie werd aangegeven dat het fijn is hoe zij nu al een stimulerende en faciliterende rol pakken. In de toekomst leek zij een meer regulerende rol te mogen nemen, maar zij moet niet in de weg staan van het proces. Aanvullend werd de lobbyrol van de provincie genoemd richting Rijk.

Vervolg

Na deze geslaagde eerste ambtelijke bijeenkomst, staat de volgende bijeenkomst geplant op 15 april 2024. Daarnaast organiseert de provincie ook een bestuurlijke startbijeenkomst woonzorgvisie op 14 februari. De genodigden hebben hiervoor inmiddels de “save the date” ontvangen.