MRA en regio Utrecht maken afspraken voor versnellen en verduurzamen woningbouw

De provincie Utrecht, Metropool Regio Amsterdam en een vertegenwoordiging van gemeenten, bouwpartijen, woningcorporaties, waterschappen en projectontwikkelaars  maken één overkoepelend convenant om te komen tot versnelde, duurzame woningbouw. Met stevige ambities op het vlak van o.a. circulariteit, natuurinclusief bouwen, klimaatadaptatie en energieverbruik.

bestuurders staan voor bouwkeet
Astrid Janssen (wethouder Amersfoort), Lex Scholten (wethouder Diemen), Irene ten Dam (RomUtrecht Region), Rob van Muilekom (gedeputeerde Provincie Utrecht), Onno Dwars (Ballast Nedam), Arjan Ton (Bolton Ontwikkeling), Constantijn Jansen op de Haar (Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden)

Doel is te komen tot een gedeelde set van afspraken die praktische handvatten biedt. Een roep vanuit de markt die nu door overheden wordt omarmd. Kijk dit filmpje voor een reactie van de deelnemers.

Sneller en duurzamer woningen bouwen.

We starten een nieuwe en brede beweging en nodigen ontwikkelaars, aannemers, gemeenten en andere provincies uit om mee te doen. Een voorbeeld voor heel Nederland. Samen maken we het verschil. Doe mee en stuur een mail naar marrit.van.der.schaar@provincie-utrecht.nl, op de site van de MRA vind je meer informatie.

Op 29 september 2022 willen we met zoveel mogelijk publieke en private partijen het convenant Duurzame Woningbouw ondertekenen.

Voor persinformatie:
patricia.schalkwijk@provincie-utrecht.nl06 51 99 45 32