Startsein ambitieus woningbouwproject De Houttuin Woerden

De nieuwbouw van 265 duurzame appartementen in de Houttuin in Woerden is officieel van start. Gedeputeerde Rob van Muilekom van de provincie Utrecht en wethouder Arjan Noorthoek van de gemeente Woerden hebben de eerste paal geslagen. In de Houttuin komen zes woongebouwen met meer dan 50 procent betaalbare woningen in de vorm 82 sociale huurappartementen, 99 vrije sector huurappartementen en 84 koopappartementen.

Van links naar rechts: Perry van Leeuwen, Michel Bakker, Arjan Noordhoek, (gastheer Han Borias) en Rob van Muilekom.

De Houttuin is een ontwikkeling van BAM Wonen en woningcorporatie GroenWest in samenwerking met de gemeente Woerden. Dit is het eerste project waarmee bedrijventerrein Middelland-Noord wordt omgevormd tot een nieuw stedelijk woon- en werkgebied. De gemeente heeft de ambitie om aan dit gebied 2.500 woningen toe te voegen. De komende jaren ontstaat er volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Daarbij worden wonen en werken gecombineerd met andere stedelijke voorzieningen in de directe nabijheid van het centrum van Woerden, op loopafstand van het NS station.

Ambities

De provincie ondersteunt de ambities van de gemeente door onder meer menskracht, kennis en middelen in te brengen. Rob van Muilekom: “Nieuw Middelland levert een belangrijke bijdrage aan de woningbouwopgave in onze provincie. Voor de vele woningzoekenden is er behoefte aan meer betaalbare en goed bereikbare woningen gelegen in een gezonde, groene, duurzame woonomgeving. Mooi om samen met de gemeente en niet te vergeten ook met corporatie GroenWest en de BAM een locatie, vlakbij het NS station, te transformeren van kantoren naar woongebied met 265 woningen”.

Een subsidie uit de Woningbouwimpuls van het Rijk maakt het voor de gemeente mogelijk grote stappen te zetten om het grote tekort aan woningen in Woerden op te lossen.