Terugblik op inspirerend congres Flexwonen

Een inspirerend en geslaagd congres, met een mooie mix van van deelnemers vanuit het rijk, gemeenten, corporaties, bouwers, architecten, beleggers en een woonadviescommissie.

Na een prikkelende opening door dagvoorzitter Marianne van den Anker verdeelden de bezoekers zich over de verschillende workshops in het Provinciehuis. Na de lunch verzamelt iedereen zich in de Statenzaal voor het plenaire deel dat begint met een interview met gedeputeerde Rob van Muilekom en Jacos van Zelst, programmadirecteur versnellen tijdelijke huisvesting, ministerie BZK.

Daarna was het hoog tijd om plek op het podium te maken voor de 1ste gespreksronde: Spoedzoekers aan het woord. Tijdens deze sessie namen Elisa en Robin iedereen mee in het verloop van hun zoektocht naar een woning; die ze inmiddels gevonden hebben. In de sessies die hierop volgden kwamen onderwerpen zoals het vinden van geschikte locaties, het rondrekenen en de kwaliteit van flexwoningen uitgebreid aan bod.

Wilt u weten wat er er tijdens de gespreksrondes aan bod kwam? Kijk dan hier voor een korte samenvatting. 

Gedeputeerde Rob van Muilekom sloot de dag af met een krachtige boodschap: "We hebben elkaar keihard nodig in het realiseren van flexwoningen als onderdeel van onze woningbouwopgave".

Workshops
Tijdens het ochtendprogramma konden de deelnemers kiezen uit 8 verschillende workshops. Een kort verslag van de workshops vindt u hieronder. In verband met de toegankelijkheidseisen zijn de presentaties van de workshops alleen op te vragen via versnellingwoningbouw@provincie-utrecht.nl