Utrechtse gemeenten dingen mee naar Volkshuisvestingsfonds 

Nieuwbouw

Nieuwbouw

Veel gemeenten hebben een aanvraag ingediend voor een bijdrage vanuit het Volkshuisvestingsfonds. Met dit fonds van 450 miljoen euro investeert minister Ollongren van Binnenlandse Zaken in woonkwaliteit, leefomgeving en verduurzaming van kwetsbare gebieden. Het beschikbare budget is ruim twee keer overtekend. Onder de aanvragers zijn drie gemeenten uit de provincie Utrecht.  

Daarbij gaat het onder anderen om een aanvraag van de gemeente Utrecht voor renovatie, isolatie en transformatie van woningen in de wijk Overvecht, waarbij in totaal ca. 260 extra woningen worden toegevoegd.  Daarnaast zijn er een aanvragen vanuit Nieuwegein en Amersfoort die gericht zijn op het verbeteren van de energieprestatie. De provincie ondersteunt de door de gemeenten ingediende plannen en heeft de intentie om bij te dragen aan de cofinanciering als de aanvragen worden gehonoreerd.    

Regeling gesloten  

De regeling is op dit moment gesloten en nieuwe aanvragen zijn niet meer mogelijk. De komende periode buigt een onafhankelijke toetsingscommissie zich over de aanvragen en brengt advies uit aan minister Ollongren. Naar verwachting ontvangen de gemeenten voor 18 augustus de beslissing van de minister over de aanvraag.