Deze experts vormen op dit moment het netwerk TEMPO. Lees hun verhaal voor een eerste kennismaking. Wilt u meer weten, of het netwerk inschakelen? Neem contact met ons op!
Snel naar
-
Erik Bijsterbosch: ‘Samenwerking bevorderen’
Erik Bijsterbosch ziet in zijn werk allerlei vraagstukken voorbijkomen, op het gebied van mobiliteit, economie, flora en fauna, wonen, enzovoorts. Elk vraagstuk vraagt om een andere aanpak.
-
Anne-Mette Andersen: ‘Participatie als basis voor innovatie’
Voor Anne-Mette Andersen zijn haar Deense roots cruciaal in haar werk. Ze laat zich graag inspireren door Scandinavische voorbeelden. Een gebiedsontwikkeling integraal aanpakken is daar 'de standaard' en echt een specialiteit.
-
Frank Hazeleger: ‘Mengen van bedrijven en woningen’
Oud vastgoed een nieuwe invulling geven: dat geeft Frank Hazeleger energie. Vanuit de OMU herontwikkelt hij bestaande bedrijventerreinen. "Elk project is bijzonder, want geen enkele is hetzelfde."
-
Brigit de Jonge: ‘Verzamelpunt van alle disciplines’
Als Ruimtelijke Ordening-jurist kijkt Brigit de Jonge naar de procedures die doorlopen moeten worden voordat partijen daadwerkelijk kunnen gaan bouwen. Alle disciplines komen bij haar samen.
-
Gerwin de Vries: ‘Kwaliteit toevoegen in de openbare ruimte’
Als landschapsarchitect ontwerpt Gerwin openbare ruimtes en stedenbouwkundige plannen. Hij vindt het enorm uitdagend om in een team van landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen te werken.
-
Lars Paulussen: ‘Kwaliteit en financiën in balans’
Gemeenten en ontwikkelaars die bezig zijn met grote woningbouwplannen en de ontwikkeling van bedrijventerreinen vragen vaak advies. Ze kunnen dan te maken krijgen met Lars Paulussen.
-
Rob de Vree: ‘Innovatieve mobiliteit in gebiedsontwikkeling’
Mobiliteit is steeds complexer geworden. Dat maakt het werk van Rob de Vree zo uitdagend. "Het is niet meer alleen de vraag hoe mensen van A naar B komen, maar ook verbonden aan vraagstukken rond stedelijke ontwikkeling en klimaat.
-
Robert Arends: ‘Toekomstbestendig bouwen’
In zijn dagelijkse werk ontwikkelt Robert Arends stedenbouwkundige toekomstvisies. Hierin is hij vooral betrokken bij de hoofdopzet en strategie en niet zozeer bezig met de concrete vormgeving van een gebied op korte termijn.
-
Ronald Schilt: ‘Ambities duurzame gebiedsinrichting hoog houden’
Bij het duurzaam inrichten van gebieden adviseert Ronald Schilt in verschillende fasen. Aan de kant van de gemeente denkt hij mee met het opstellen van een nieuwe tender. Projectontwikkelaars helpt hij met het uitwerken van duurzame ambities.
-
Sebastiaan Kraaijeveld: 'Op zoek naar de groene plus'
Toetsing van bouwplannen aan het natuurbeschermingsrecht is een standaard juridisch onderdeel in een bouwontwikkeling. Maar, vindt Sebastiaan Kraaijeveld, natuur is juist heel waardevol. “Groen heeft een intrinsieke waarde: het mag er zijn, we hebben groen nodig.”
Het netwerk helpt niet alleen projecten verder, het heeft ook als doel meer kennis te verspreiden over woningbouwontwikkeling. We delen de lessen en/of inspiratie bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief, onze website of deze podcast. Het netwerk is opgestart in 2021 en blijft actief tot (in elk geval) 2024.