Op donderdag 9 februari 2023 heeft het Platform Wonen Betaalbaar bouwen in de provincie Utrecht. Hoe dan? plaatsgevonden. Met ruim 120 aanwezigen bespraken we de grote woningbouwopgave in onze regio.
Tot en met 2030 moeten er in Nederland 900.000 woningen bijkomen. Woningen die betaalbaar zijn, gezond voor de mens en goed voor de planeet. Maar hoe gaan we dat doen gelet op het klimaat, biodiversiteit en energie?
Huishoudens met een laag- en middeninkomen krijgen de financiering van een koopwoning steeds moeilijker rond. Adviesbureau STEC onderzocht wat er nodig is om hun kansen te vergroten.
Waar worden woningen gebouwd, wanneer, hoeveel, en voor welke doelgroepen: dit en nog veel meer staat op Planregistratie Wonen. Met dit instrument houden we de ontwikkelingen op de woningbouwmarkt bij.
Op 30 mei vond het seminar 'Bouwen aan een gezonde leefomgeving' plaats. Thema: hoe bouwen we versneld huizen die betaalbaar zijn, prettig om in te wonen en goed voor de planeet? En wie gaat de regie voeren?
Gemeente Oudewater en provincie Utrecht werken samen bij de omvorming van industriegebied de Westerwal tot woonwijk. In maart 2022 ging het bouwbord de grond in. Er komen straks bijna 100 woningen.
De provincie Utrecht, Metropool Regio Amsterdam en een vertegenwoordiging van gemeenten, bouwpartijen, woningcorporaties, waterschappen en projectontwikkelaars maken één overkoepelend convenant om te komen tot versnelde, duurzame woningbouw.
Om het woningtekort in de regio Amersfoort weg te werken, hebben 9 regiogemeenten, 2 provincies, 8 woningcorporaties en het Rijk met elkaar een woondeal gesloten.