50-plusser en klusser, Steenvlinder

Zorgeloos wonen in een gelijkvloerse woning die je helemaal zelf bedacht hebt! In een leuke buurt waar mensen naar elkaar omzien. Met Steenvlinder INC maak je deze droom mogelijk én financieel interessant.

Steenvlinder INC helpt je bij het ontwerpen en bouwen van je ideale woning. Bijvoorbeeld in een karakteristieke oude school of kerk. Of misschien wel in een spiksplinternieuw (houten) casco. Dat bouwen hoef je natuurlijk niet zelf te doen…maar het kan wel! Je buren maken er ook iets moois van. Ieder op zijn eigen manier.

50-plusser en klusser

In de buurt is ook ruimte voor collectiviteit. Misschien een gezamenlijke tuin. Of een hobbyschuur. Of een ruimte om te werken of te schilderen. Een plek waar je het gezellig kunt hebben met elkaar, als je daar zin in hebt. Buren zijn in elk geval net wat meer betrokken bij elkaar dan in een gewone buurt. Wel zo’n prettig en veilig idee.Aan de kluswoning die je koopt moet nog veel gebeuren. Stel je bijvoorbeeld een oud klaslokaal of gymzaal voor. Of een stukje kerk. Of een grote lege houten ‘doos’. Daarin ga je je eigen woning realiseren. Het ontwerpen en bouwen van je woning kun je helemaal zelf doen, of uitbesteden aan een architect en een aannemer. In beide gevallen bieden wij je alle ondersteuning die je nodig hebt. En wij regelen alle zaken eromheen, zoals de nutsaansluitingen, de vergunningen, etc. Zelf mag je lekker woondromen…

Het financiële plaatje

Op de huidige woningmarkt je ideale nieuwe woning vinden is al lastig genoeg. Laat staan een nieuwe woning die betaalbaar is. Door zelf af te (laten) bouwen, heb je de indeling en beleving in elk geval zelf in de hand. Met Steenvlinder INC wordt het ook nog eens financieel haalbaar en interessant!Je krijgt een jaar de tijd om de kluswoning af te maken. Steenvlinder INC geeft je hiervoor een budget mee van 30.000 euro. Dit budget kan in de praktijk genoeg zijn voor de aanschaf van materialen, maar niet voor de inhuur van externe arbeid. Dat hoeft ook niet als je zelf of met vrienden of familie aan de slag gaat. Als je werk uitbesteedt aan een aannemer, installateur of andere externe adviseurs, moet je dit zelf betalen.Voor de woning betaal je het eerste half jaar geen vergoeding. In het tweede half jaar betaal je een gebruikersvergoeding van 400 euro per maand. Als de woning af is, dus na maximaal een jaar, huur je de woning in eerste instantie van ons voor een huurprijs tussen de 600 en 1.000 euro per maand (afhankelijk van de grootte).Na maximaal een jaar bouwtijd en twee jaar huren, krijg je het recht om de woning te kopen. Dit recht van koop blijft 20 jaar geldig. De aankoopprijs wordt bij aanvang vastgesteld en bestaat uit: de marktwaarde van de kluswoning (dus de nog af te bouwen casco woning), het klusbudget vanaf 30.000 euro en een bijdrage aan de financiële regeling van 20.000 euro. In de praktijk komt dit bij elkaar neer op ca. 80%-85% van de marktwaarde van de woning als je deze afgebouwd zou kopen.Het vastgestelde aankoopbedrag stijgt per jaar 2% vanaf het moment dat je de woning huurt. Je weet van tevoren dus al precies wat je te zijner tijd voor de woning moet betalen, als je in jaar x besluit tot koop over te gaan. Alle overwaarde ten opzichte van het vooraf vastgestelde aankoopbedrag, en ook eigen investeringen in de woning, steek je bij verkoop in eigen zak. Maar je kunt er ook voor kiezen om te blijven huren. Je hoeft het klusbudget van 30.000 euro en de kosten voor de regeling van 20.000 euro dan ook niet af te rekenen.Deze constructie is vooral gunstig als je een koopwoning achterlaat die je met (veel) overwaarde hebt kunnen verkopen. Het kapitaal dat bij de verkoop van je vorige woning is vrijgekomen, kun je dan gebruiken om lekker van te leven. Of om elders te beleggen. Maar je kunt er ook voor kiezen om (een deel van) dit geld in de nieuwe woning te steken en hem nog mooier of specialer maken. Deze eigen investering heeft geen invloed op de huurprijs of de aankoopprijs, maar krijg je natuurlijk wel weer terug bij verkoop van de woning. Totdat je de woning verkoopt is je geld dus veilig belegd in je eigen huis, met extra woongenot als prachtige bijkomstigheid.Kijk voor meer informatie op www.steenvlinder.nl. Of neem contact op met Annelies van der Nagel (E: annelies.vandernagel@steenvlinder.nl / M: 06-53793698).